Resepi Diet

Kini bermula..Hari Pertama PD50H

Posted on: June 13, 2011

Untuk hari yang pertama pun entah berapa kali entah…sebab 24hb Mac 2011 bebaru ni pun, Hari Pertama juga berdiet dengan Herbalife…ahahah, progress utk 2minggu turun 2.2kg

Dan pagi ini, seusai mandi terus naik penimbang….back to previous weight sebelum 24hb Mac tu…berat mencecah 85.2kg

No wonder lah, boleh rasa diri ini ‘berat’, malas & macam tak bertenaga..rupa-rupanya berat kembali kepada 85kg.

So, update menu untuk hari ini.

Sarapan : Nesvita 28g (116kal) & 1Liter H2O

Lunch : Nasi sesenduk setengah(260kal) + Ikan Keli bakar + 2 jenis sayur (3/4 pinggan)
“Dalam carian kalori : Nasi campur & 3 jenis hidangan = 620kal”

Minum Petang : 2bungkus biskut Munchy’s + 1sachet Red Guara Cafe & 1 Liter H2O + 1 potong Cadbury

Dinner ; 7.30pm -Nasi secawan stgh(260kal) + ikan keli masak lemak + rendang ayam + cendawan masak lemak….
“Quote petikan atas tadi : 620kal”

Waaahhh…meriah pulak menu makan malam,gara-gara mak beli bermacam-macam lauk pauk tengahari!!Mujur tiada sessi penambahan nasi….habiskan lauk aje.

Tapi…dh makan pun still rasa pedih perut, kenapa erkkk???Eeeii…musykilnya..

Dari pengambilan makanan tu..mcm tau2 aje aku dah kantoi kalori. Suppose 1200kalori sahaja…tapi makan nasi pun dah 520kalori…menu yang lain tu, still searching kalorinya!!!

Yang dapat : Nasi campur dengan 3 hidangan = 620kal. So, dah 2 kali hidangan ginie maknanya aku dah amik 1240kal tak termasuk sarapan pagi, minum petang….huhuhu

Budget tipissss aaa nak amik Herbalife lagi…..!!!

Gambar penuh masih belum di upload ke PC lagi…dok dalam handset lagi, berikutan USB tak jumpa pulakkkkk….ishhh!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Categories

    Archives

    %d bloggers like this: