Resepi Diet

Berpuasa di Hari Kedua PD50H

Posted on: June 14, 2011

Haaa..sempena bulan Rejab (yang sebenarnya nak ganti puasa lepas), maka hari ini dah niat nak berpuasa sahaja….At least, aku tak pening fikir ..sarapan pagi nak makan apa…Lunch karang nak makan kat mana, Dinner mak masak apa…

Puasa senang….bangun sahur (Alhamdulillah, sempat 5.30am)…hanya panaskan air & bancuh Nesvita (115kal) dan habiskan air putih 1Liter.

Di masa ini, jam 11.19am…Alhamdulillah, berkat niat yang ikhlas..masih belum rasa pedih2 perut…atau pening2 lalat sebab dehydrate…Semoga Allah memberi kekuatan untuk berpuasa Rejab, Syaaban dan seterusnya disambung Ramadhan … kerana dunia ini tidak lama, aku sendiri rasa macam hidup takkan lama…dah macam-macam tanda kiamat dipertunjukkan.

Semoga Allah mengabulkan impian aku….untuk turunkan berat badan…untuk lebih indah, tenang dan rajin mengerjakan ibadah kepada-Nya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Categories

    Archives

    %d bloggers like this: