Resepi Diet

Hari Keempat bersama PD50H

Posted on: June 16, 2011

Huhuhu…hari ini dah masuk hari keempat, tapi nama tak nampak lagi dalam list kak zel huhuhu…hopefully ada ruang & peluang.

By the way, harini sambung berpuasa lagi..tapi kan, itulah kekuatan niat lillahitaala…semuanya kerana ALLAH.

Different tau, antara kita berpuasa dan pada hari kita tidak berpuasa…dimana apabila diniat kerana-NYA, maka dipermudahkan segalanya…dengan tidak merasa lapar mahupun dahaga. Mulut pun rasa berat nak buka…tapi, bila tak berpuasa tu…& pada waktu yang sama ini tak makan lagi..mula rasa pedih-pedih perut, sebu, pening, dahaga….segala macam rasa termasuk nafsu memilih menu untuk makan tengahari. Berpuasa itu mudah, hanya bangun sahur kira-kira 10minit sebelum imsak/azan subuh…sekadar makan kurma & bancuh nesvita dan waktu yang singkat itu cuma banyakkan minum air suam…

Tapi hari ini, tak sempat pula nak bersahur..ehehhehe, sedar-sedar dah azan di hujung telinga…aisehhh.

Haaa..update arini…!! selepas mandi tadi, terus timbang dan sedar-sedar angka 83.9kg kembali semula..setelah seminggu berada di tahap 85kg….ALhamdulillah, apa pun…rasanya itu cuma berat air, mmg mudah nak hilang di awal-awal diet/berpuasa….

Ok, enough ttg berpuasa,kembali kepada progress berdiet. Hari ini pulang awal semata-mata kerana Nora Elena (bukan hari2 ke aku pulang awal??!)…singgah di Econsave beli barang rumah sikit dan memborong 3 waffle dan 20 kaya ball…(Dh tentu menu berbuka puasa nie…..)

Berbuka : 3 keping waffle + 5 biji kaya ball

H2O 1Liter

Jam 8.30 malam, buat pula bihun sup sayur…dah tentu sayurnya banyak dari bihun!!

H20 0.5liter

Jam 2 pagi – singgah di kedai makan menemani husband : 8 sudu nasi goreng biasa (mujur kongsi)…

Berapa kalori masa nie ???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Categories

    Archives

    %d bloggers like this: