Resepi Diet

Pulang ke Hutan Batu 19.06.2011

Posted on: June 24, 2011

Pepagi dinihari, Mr.K dah ajak pergi beli sarapan..tapi memandangkan hari dah jam 9am, makanya kuih-muih yang ada tidak menepati selera tekakku. Setakat beli cucur pisang (7cucuk RM2.00) + kuih lapis + kuih bengkang, itu pun semua untuk anak…ehhh, macam besar pulak selera anak aku neh..hehehe, oiiiii cover line ker…

Dalam perjalanan pulang, kami melalui Tasik Kroh, kira macam ini ler tempat riadah penduduk kampung …. dah lama ada tasik ni, sebab seingat aku….dah lama ada tempat terjun…ehh, aku xtau ler nama specific (dahler gambo x amik…..ape niee !!!!!) Melayan kerenah abah anak main buaian, main jongkang jongket…sekurang-kurangnya aku berpeluh juga..

Kuih muih yang beli tadi, cuma berjaya ku telan cuma cucur pisang 2 biji, kuih lapis 1….kurang manis kuih2 ni..bagus!!

Hari ini sessi mengemas untuk pulang semula ke Hutan Batu…makanya, waktu tengahari makan lewat…jam 3.30ptg. Dah tentu terlajak makan…sebab, makan ramai-ramai..even lauk sempoi aje…telur dadar, cendawan masak lemak, ikan goreng, ulam-ulaman & sambal belacan…3 senduk juga aku nambah..selera gorila lagiiiiiiiiiiiii !!!!!

Selesai melantak…bergerak pulang jam 4.00pm, sampai di R&R Sungai Perak, jam 6.45pm gitu..sekadar berhenti untuk menjamah mee udang (tukang kutip fishcake…). Perut macam kenyang lagi…so, xada makan beria.

Sampai Cheras jam 11.30pm, lewat malam sangat dah…dropkan mak di Taman Tun Perak, terus balik rumah sendiri…Sampai jerk, terus tanya husband..nak Maggie tak, ni dah tentu aku pun laparrr nehh…so, menu lewat malam adalah Maggie sorang sebungkus.

Total H2O arini macam 2Liter sahaja……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Categories

    Archives

    %d bloggers like this: